dilluns, 19 de setembre del 2022

Avi Kaplan i la immensitat de Monument Valley

Kaplan, a Monument Valley, en una imatge promocional de "Floating on a Dream".
Són incomptables els artistes que en algun moment han anat a buscar inspiració a Monument Valley, aquell evocador paratge natural situat a la frontera dels estats nord-americans d'Arizona i Utah. El californià Avi Kaplan s'hi va anar a fer les fotografies que han acabat il·lustrant la caràtula i bona part del material promocional del seu primer àlbum en solitari, un "Floating on a Dream" (2022, Fantasy Records) que transita per les coordenades més etèries del so Americana i on efectivament hi ressona el paisatge de Monument Valley amb tota la seva immensitat.

Si bé el plàstic en qüestió ha estat una de les grans revelacions dels darrers mesos en l'àmbit discogràfic, el cert és que Kaplan no és cap nouvingut. Es va donar a conèixer a les files de Pentatonix, aquell grup a cappella que va arribar al gran públic a través d'un concurs televisiu i amb un repertori versions ben treballades –però francament innecessàries- de clàssics de la música pop. Va deixar la formació el 2017, cansat de les gires constants i d'uns compromisos inacabables que li impedien centrar-se en viure la seva pròpia vida –decisió valenta, la de sortir de la roda d'allò que anomenem el sistema-.

Va debutar en solitari amb l'ep "Sage and Stone" (2017), publicat amb el nom d'Avriel & the Sequoias, abans d'adoptar la seva signatura definitva amb dos ep's més, "I'll Get By" i "Lean on Me", tots dos de 2020. A "Floating on a Dream", que és més que un debut, un treball de confirmació, va comptar amb un aliat de pes com és Shooter Jennings a les tasques de producció. El resultat és un àlbum on l'ofici i les cançons van de la mà. A destacar la peça titular, que bé podria ser la banda sonora d'un western dels bons, els ressons gairebé espirituals d'"On My Way" i el traçat polsegós de "When I'm a Fool".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada