divendres, 2 de setembre del 2022

FestiSurf Costa Brava celebra el desè aniversari amb un cartell de luxe

MFC Chicos, unió inèdita i actuació exclusiva.
FestiSurf Costa Brava celebra el seu desè aniversari amb les actuacions de The Barbwires, 13th Magic Skull, Pelomono i la unió en exclusiva de Los Chicos amb MFC Chicken. Serà el 24 de setembre al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro. Un any més, la millor forma d'acomiadar l'estiu per la porta gran.

És el gran festival del final de l'estiu, i possiblement també el més estiuenc de tots els festivals que es fan a casa nostra. FestiSurf Costa Brava celebra enguany el seu desè aniversari, tota una fita venint d'una convocatòria que va néixer amb la vocació de programar any rere any la més genuïna música surf –entenent aquest concepte des d'una perspectiva tan oberta com rigorosa- al cor de la Costa Brava. La cita serà el 24 de setembre al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, i el cartell torna a ser d'autèntic luxe.

Destaca d'entrada la unió inèdita i en exclusiva de dues bèsties escèniques com són MFC Chicken i Los Chicos. Els britànics, vells coneguts de la casa, destil·len com ningú més les essències més fresques del rock'n'roll amb accent del Pacific Southwest. Els madrilenys, que poques presentacions requereixen amb dues dècades de trajectòria a l'esquena, són una de les bandes de garatge més solvents i vitamíniques que es poden escoltar en aquest costat dels Pirineus. Sumaran esforços expressament per l'ocasió, en un projecte que han batejat com a MFC Chicos i que promet esdevenir una sorpresa amb majúscules.

També destaca la presència d'uns veterans de l'instro surf al Vell Continent com són The Barbwires. Encapçalats per l'incombustible Mike Barbwire, els suecs tan sols han arribat a lliurar dos àlbums –i un grapat de singles i ep's- en un quart de segle de trajectòria, però tant l'un com l'altre són tan cotitzats com els seus adrenalínics directes. Encara en les coordenades més primitives i fundacionals del surf, els empordanesos 13th Magic Skull jugaran literalment a casa, celebrant també una dècada llarga als escenaris en el marc d'una cita que pràcticament els és feta a mida.

Completen el cartell uns deixebles avantatjats de Link Wray i Hasil Adkins com són Pelomono, un duet de Jaén dedicat en cos i ànima a explorar les pantanoses coordenades on conflueixen el blues més corrosiu i el rock'n'roll més primitiu. El formen Antonio Pelomono i Pedro de Dios, aquest últim conegut com a guitarrista de Guadalupe Plata –amb els quals comparteixen la capacitat de maridar l'estètica Southern Gothic amb tot el misteri ancestral de la tradició andalusa-. Pel preu de 10 euros gairebé simbòlics, l'entrada inclou un ep d'edició limitada –en vinil, faltaria més- amb peces de totes les bandes del cartell. Que ningú es quedi sense!


Més informació:

FestiSurf Costa Brava  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada