diumenge, 2 de juliol del 2023

"Gotta Serve Somebody"

Parc de la Tête d'Or, Lió, juny de 2023.
Un dels moments més emocionants dels concerts del Rough and Rowdy Ways World Wide Tour és quan Bob Dylan s'acomiada amb "Every Grain of Sand", una de les perles de la que es coneix com la seva trilogia cristiana. Una etapa que s'ha revaloritzat durant els darrers anys –hi va ajudar al seu moment la publicació de "Trouble No More" (2017), el tretzè volum de les Bootleg Series-, i amb la qual el mateix Dylan sembla haver reconnectat.

Certament, assistir als seus actuals concerts té un component espiritual, gairebé metafísic, fins i tot quan canta cançons seculars –començant per les d'aquest "Rough and Rowdy Ways" (2020) on passa revista a la seva pròpia trajectòria però també a tot allò que l'ha inspirat-. "It may be the Devil or it may be the Lord / But you're gonna have to serve somebody", canta a "Gotta Serve Somebody", una altra peça d'aquell període que recupera als seus repertoris presents en clau de corrosiu rhythm & blues.

Uns versos que últimament em passen constantment pel cap. No soc religiós, però aprecio l'espiritualitat d'obres com la de Dylan. I aquests dies a Lió, mentre visitava espais com la catedral o la basílica, no podia evitar pensar que són edificis –obres d'art- inspirats per la mateixa força que va inspirar tot un període creatiu del de Duluth. També hi vaig pensar tot passejant pel Parc de la Tête d'Or, quan vaig veure els rajos de sol filtrant-se entre les branques dels arbres i donant peu a aquesta estampa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada