dissabte, 17 d’abril del 2021

Liraz

Israeliana amb arrels perses.

La gran majoria ha descobert la figura de Liraz Charhi a través de les seves interpretacions a la gran pantalla. Menys publicitada sol ser la seva trajectòria musical, ara per ara incipient però en qualsevol cas ben apuntalada. I com a mostra el seu segon àlbum, "Zan", que va veure la llum a finals de l'any passat i on Liraz –per al seu projecte musical utilitza tan sols el nom de pila- segueix explorant les seves arrels perses a partir de recursos com l'electrònica.

El més significatiu d'aquest treball, però, és el fet d'haver-se gravat amb la col·laboració telemàtica de dones iranianes que en molts casos han renunciat a aparèixer als crèdits per por de patir represàlies en un país on l'art de la música sol estar reservat per llei al gènere masculí. No és estrany doncs que decidís titular el disc amb una paraula, Zan, que justament significa 'dona' en persa.

Nascuda a Israel en el si d'una família originària de l'Iran, Charhi ha dedicat part de la seva vida a descobrir les seves arrels perses. I si bé és conscient de la realitat del país dels aiatol·làs, tampoc es mossega la llengua a l'hora de parlar de la seva terra natal. "Potser Israel és un país més lliure que l'Iran, però mesos enrere vaig haver d'interrompre un concert a Jerusalem perquè un rabí que hi havia entre el públic s'estava queixant. En ple any 2020 encara passen aquestes coses, és una bogeria!", declarava en una entrevista recent. Doncs això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada