divendres, 16 d’abril del 2021

Rusty Young (1946-2021)

RUSTY YOUNG
(1946-2021)

Va entrar a escena com a discret secundari i amb el pas dels anys es va acabar consolidant com un dels grans actors de la música d'arrel nord-americana. Rusty Young va debutar als escenaris com a multiinstrumentista en diverses bandes locals de l'àrea de Denver abans de tornar a la seva Califòrnia natal i esdevenir el road manager de Buffalo Springfield. Va ser d'aquesta manera com va entrar en contacte amb Richie Furay i Jim Messina, que el van convidar a participar a les sessions de "Last Time Around" (1968).

Un cop la banda va haver saltat pels aires, tots tres es van unir en el que esdevindria un dels noms capitals del country rock, Poco. Amb el pas dels anys, i amb els dos exBuffalo Springfield ja fora del grup, Young esdevindria el rostre més visible i el motor indiscutible de la formació californiana, mantenint-la activa fins a data d'avui i signant peces tan celebrades com l'eterna "Rose of Cimarron" –inclosa a l'àlbum del mateix títol de 1976 i versionada posteriorment per Emmylou Harris-.

Amb Young com a únic component original des de feia ben bé tres dècades, Poco havien anunciat dies enrere la seva intenció de tornar a la carretera l'estiu vinent després de l'aturada forçada que ha motivat la coronacrisi. No podrà ser. El veterà compositor i multiinstrumentista ens deixava abans d'ahir a l'edat de 75 anys i a causa d'un atac de cor. Queden per al record els fundacionals àlbums lliurats per la formació original, però també obres facturades ja sota el lideratge de Young com ara el citat "Rose of Cimarron".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada