diumenge, 4 d’abril del 2021

Mustang versionen Hank Williams

Mustang.

La consciència de les pròpies arrels com a base de tot allò que pugui arribar a venir, inclosa una línia evolutiva tan vertiginosa com la que han traçat els tres components de Mustang al llarg d'una dècada llarga de trajectòria. Del còctel amb sabor anyenc de rockabilly i rock de garatge dels seus inicis, el trio francès ha enfilat les rutes d'un pop d'acabats sintètics en sintonia amb el revisionisme de la New Wave i l'herència dels 80.

Cosa que no els impedeix recordar qui són a l'hora de decidir cap a on volen anar. I com a mostra la reivindicació de la figura de Hank Williams que refermen al seu darrer treball, "Memento Mori" (2021), amb una crepuscular versió de "Mansion on the Hill", rebatejada per l'ocasió com a "Maison Sur la Colline". Despullada de tota la seva herència hillbilly, la lectura francòfona del clàssic de la icona del country remet als paisatges clarobscurs de l'Springsteen més reflexiu –aquest aire a "Wreck on the Highway"-.

No és el primer cop que Mustang versionen a Williams –anys enrere ja van reinterpretar "Hey, Good Lookin'"-. Tampoc és la peça en qüestió l'únic argument a favor del plàstic que acaben de lliurar els de Clermont Ferrand després de set anys de silenci discogràfic. Un treball que conjuga profunditat lírica amb melodies de les que conviden a gaudir el(s) moment(s), i on destaquen la muralla funk de "Loyal Et Honnête", el tropicalisme mutant de "Fils de Machin", l'accent anglòfil de "Pôle Emploi / Gueule De Bois" i l'embranzida power pop de "Perdu mon Temps" i "Le Vin".

Disponible a Bandcamp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada