dissabte, 31 de desembre del 2022

Un concert amb auriculars

ROGER MAS
Festival Silenci 2022
Església de Sant Esteve, La Garriga
30 de desembre de 2022

Diuen que mai és tard per viure noves experiències, i la nit passada vam assistir per primer cop a un concert (amb format presencial) que calia escoltar amb auriculars. Roger Mas celebrant un quart de segle de trajectòria a l'església de Sant Esteve de la Garriga en el marc del Festival Silenci. Els mateixos promotors de l'esdeveniment havien optat per aquest recurs a l'hora de resoldre el repte –diuen que impossible- de sonoritzar un recinte l'arquitectura del qual el fa del tot inadequat per a escoltar-hi música.

Va ser com a mínim curiós, el fet d'observar 200 persones –aforament complet- degustant d'aquesta manera unes cançons que s'estaven interpretant en directe a la mateixa sala. L'experiència auditiva, és clar, va fregar la perfecció durant tota l'actuació. I si bé tot plegat va restar un cert grau d'espontaneïtat a la vetllada –si parlem de música en directe, de vegades s'agraeix un cert marge d'error-, la veritat és que també va evitar situacions desagradables de les que solen estar a l'ordre del dia –zero tertúlies mentre sonava la música, ni un sol telèfon mòbil a la vista-.

Després de cada interpretació, és clar, venien els aplaudiments i un es treia els auriculars per comprovar que efectivament seguia havent-hi vida al seu voltant –la de 200 ànimes ben servides, per ser exactes-. I per damunt de tot, no cal dir-ho, hi va haver les cançons. De les adaptacions dels versos de Goethe ("El rei dels verns") i Verdaguer ("Lo Comte Arnau"), a reclams en clau de present com "Totes les flors" i perles tan ben (re)trobades com la plàcida "Ninadorm". A destacar també les inclinacions jazzístiques del binomi tot terreny que acompanyava el de Solsona a l'escenari –Xavier Guitó (teclats) i Arcadi Marcet (contrabaix)-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada