dilluns, 12 de desembre del 2022

El monogràfic musical de Revista del Vallès


Coses que val la pena conservar. L'agost de 1990, la desapareguda Revista del Vallès va publicar aquest monogràfic sobre l'escena musical del Vallès Oriental. Més de tres dècades després, aquella publicació ha estat el punt de partida de l'exposició "Terra de Músics" que es pot veure aquests dies a l'Ateneu Popular La Tintorera de les Franqueses del Vallès.

Em comentava el propietari d'aquest exemplar que se'l va comprar quan va sortir i que encara avui el conserva com si fos un tresor. I de fet ho és, perquè actua com a testimoni d'allò que passava fa 32 anys en un àmbit geogràfic concret però també perquè a partir del seu contingut s'ha promogut una activitat divulgativa amb tot allò que aquesta pot aportar.

Avui, gràcies a la conservació d'aquest exemplar a les hemeroteques, podem recordar els inicis d'artistes que han arribat a consolidar trajectòries de llarga durada però també recuperar molts d'aquells noms que es van quedar pel camí. No sé quin valor tindrà d'aquí a tres dècades tot allò que escrivim avui en blogs, webzines, plataformes digitals i ja no diguem les xarxes socials. Però no tinc cap dubte del caràcter perdurable d'allò que queda imprès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada