dissabte, 10 de desembre del 2022

Hamish Kilgour (1957-2022)

HAMISH KILGOUR

(1957-2022)

Una notícia molt trista, la mort de Hamish Kilgour, bateria –multiinstrumentista, en realitat- de The Clean i com a tal un dels rostres visibles de l'escuderia Flying Nun i del Dunedin Sound –de l'indie neozelandès, de fet-. La policia de la localitat de Christchurch, a Nova Zelanda, va trobar el seu cos sense vida després de diversos dies desaparegut –un final tan tràgic com colpidor, que recorda la forma com va morir Luke Bell ara fa tan sols uns mesos-.

Queden per al record píndoles tan fresques com "Tally Ho", "Anything Could Happen" o "Beatnik", que en plena dècada dels 80 van passar les essències més immediates del rock de garatge per una coctelera on també hi tenien cabuda Jonathan Richman, Television Personalities o la Velvet Underground –avançant-se a corrents com el C86, el lo-fi- o l'antifolk-. També queden per al record actuacions com la que van oferir el maig de 2010 al parc del Fòrum en el marc del Primavera Sound.

Fora de The Clean, Kilgour havia format part de bandes com Mad Scene –durant la seva etapa als Estats Units a principis de la dècada dels 90- i havia impulsat la seva pròpia carrera solista. Ens toca de prop, en aquest sentit, la cançó "Train Coming Back", que va signar pel seu compte i va sortir l'any 2015 en un single compartit amb The Missing Leech –l'alter ego de Maurici Ribera hi aportava la genial "Painted by Covers"; novament la connexió antifolk-. Tota una joia que va publicar El Mamut Traçut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada