dilluns, 23 de novembre del 2020

Los Espiritus, directes a l'estudi

Maxi Prietto (Los Espiritus), durant l'actuació emesa en streaming.

LOS ESPIRITUS
Emissió en streaming des de Club Plasma, Buenos Aires
21 de novembre de 2020

Davant la impossibilitat de sortir de gira, moltes bandes i solistes han optat per oferir actuacions en directe a través dels canals d'streaming. Es perden l'experiència del directe i la proximitat entre públic i artistes. Però aquests últims tenen una forma de donar sortida a la seva creativitat en temps de pandèmia. Alguns fins i tot aprofiten per posar en valor la seva obra defugint les emissions gratuïtes i posant entrades ni que sigui a preus simbòlics a les seves actuacions confinades.

És el cas de Los Espiritus, que la nit del passat dissabte 21 de novembre –matinada de diumenge en horari europeu- van emetre un concert des del seu estudi al Club Plasma de Buenos Aires. Un de les grans bandes argentines del moment, despatxant el seu cançoner més recent –bona part del set list es va basar en "Caldero" (2019)- amb aquell ofici de què sempre ha presumit sobre les taules. I una realització impecable tant a nivell sonor com visual, que va jugar amb elements com les ombres, el blanc i negre o els efectes psicodèlics, sempre en funció d'allò que requerís el repertori.

Van trencar el gel amb el rhythm & blues polsegós de "Todo bien", lectura en clau portenya de l'"It's All Good" de Bob Dylan. Van destil·lar acidesa a velocitat de creuer amb "Jugo". Van rebaixar tensions amb "Semillas de luz" i van potenciar el seu accent llatí amb "Cigarros y tragos". Van explorar les coordenades més nocturnes del blues amb "Las armas las carga el diablo". Van posar la directa amb la sempre refrescant "Noches de verano". I es van acomiadar encadenant el contagiós boogie de "La rueda que mueve al mundo" amb el funk pantanós d'"Huracanes". Ganes de tornar-los a veure (i escoltar) de prop tan aviat com les circumstàncies ho permetin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada