dimecres, 18 de novembre del 2020

Los Espiritus, en ep i en streaming

Los Espiritus - Foto Mathias Magritte.

Los Espiritus es sobreposen a la pandèmia amb Sancocho Stereo, un projecte que ells mateixos han definit com una ràdio 'espiritual' i que suposa una nova manera de presentar la seva música. La publicació del tercer volum de la sèrie coincideix amb el llançament d'un nou ep en solitari de Maxi Prietto i amb un concert en streaming que s'emetrà aquest dissabte des de Buenos Aires.


Hi ha músics que estan aprofitant aquest període d'aturada general i forçada per fer aquella mena de coses que habitualment no poden dur a terme. Hi ha qui fins i tot aprofita per experimentar amb nous formats a l'hora de presentar la seva música. És el cas de Los Espiritus, que durant els darrers mesos s'han dedicat a donar forma al que ells mateixos defineixen com una ràdio 'espiritual'. Una sèrie de sessions realitzades com si es tractés de programes radiofònics, on els argentins interpreten temes del seu repertori, peces inèdites i versions d'altres artistes, i que publiquen en format digital amb forma d'ep's.

La iniciativa ha rebut el nom genèric de Sancocho Stereo, i recentment se n'ha publicat el tercer capítol, titulat "Volumen 3 - La Antillana". Un llançament que comença amb una reveladora lectura en castellà d'un original de Bob Dylan. "It's All Good", la peça que tancava per la porta gran "Together Through Life" (2009), reinterpretada pels de Buenos Aires en clau de pantanós i elèctric rhythm & blues, i rebatejada com a "Todo bien". Inici d'impacte i preludi de l'atac frontal d'"Un limón", un robust exercici de rock psicodèlic augmentat amb les percussions d'un vell amic de la banda com és el colombià Mario Kaona. Tanca el conjunt la peça titular, "La Antillana", un blues desèrtic amb mètrica dub i col·laboració estel·lar d'un altre vell conegut de la banda com és Bombino.

Aquest nou llançament de Los Espiritus arriba gairebé un any després de "Caldero" (2019), un quart àlbum que va suposar també l'estrena a l'estudi de l'actual formació del combo argentí –la que va actuar l'any passat a Barcelona-. I pràcticament coincideix amb la publicació d'un nou ep en solitari d'un dels rostres més visibles de la banda, Maxi Prietto, "Playa Nocturna vol.1". La primera part d'una sèrie on Prietto es dedicarà a retre homenatge als seus músics i estils preferits, en aquest cas el rock'n'roll i el jazz. El primer és representat per "El Rey Criollo del Rock and Roll", atrevida lectura del clàssic d'Elvis Presley "King Creole" que al seu dia ja va interpretar amb accent porteño tot un Pajarito Zaguri. El segon és "Definición de ritmo", un original del guitarrista argentí Oscar Alemán.

D'altra banda, Los Espiritus tenen previst oferir aquest dissabte, 21 de novembre (3 de la matinada de diumenge en horari europeu), un concert en streaming des del seu estudi al centre cultural Club Plasma de la capital argentina. S'ha anunciat la presència de músics convidats per fer l'ocasió encara més especial. Poden vostès adquirir les seves entrades virtuals a través d'aquest enllaç. I poden escoltar el tercer volum de Sancocho Stereo a les plataformes digitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada