divendres, 27 de març del 2020

Vides semiproblemàtiques

Karen Dalton.
M'agrada la manera com Núria Graham es refereix a Karen Dalton en una entrevista signada per Anabel Vélez i publicada aquest mes de març per la revista Ruta 66. "M'atreu aquesta cosa nostàlgica amb un punt de decadència. M'agraden molt les figures que han tingut vides semiproblemàtiques. M'atreuen perquè tenen una sensibilitat al moment d'explicar la vida o fins i tot al cantar coses que no són seves, tenen una ànima que no pots explicar. Sempre he dit que Karen Dalton és com la Billie Holiday del folk", apunta la vigatana.

No és Graham l'única que se sent atreta per allò que ella mateixa anomena vides semiproblemàtiques, per aquelles persones que s'han definit precisament a partir del fet de no acabar d'encaixar en un món que no és fet a mida de tothom. No ho podem evitar, a tots ens agraden el conflicte i la tragèdia vitals, sobretot quan ens són explicats a través del cinema, de la literatura o, en aquest cas, de la música. I així, mentre fem tot allò que està al nostre abast per tal d'encaixar nosaltres mateixos, ens deixem seduir per tota aquella gent que simplement va optar per sortir de la norma.

L'últim disc de Núria Graham, "Marjorie" (2020), és ideal per a degustar amb temps i calma durant aquests dies de confinament. També ho és, per descomptat, qualsevol obra enregistrada al seu dia per les pròpies Karen Dalton i Billie Holiday.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada