dissabte, 21 de març del 2020

Ran Ran Ran – "Cançons confinades" (2020)


Ja tenim aquí el que probablement sigui el primer llançament discogràfic concebut i publicat des de la quarantena. "Cançons confinades" és el nou ep de Ran Ran Ran. Sis peces esquelètiques que potser no parlen del moment però sens dubte en són fruit.

El lo-fi, aquell subgènere que es va definir en algun dormitori o sala d'estar i que encara no ha arribat a sonar millor des de cap altre entorn. Ho sap prou bé Ferran Baucells, motor i rostre més visible de Ran Ran Ran, que ha aprofitat la primera setmana de confinament pel coronavirus per donar forma a tot un seguit de cançons que ha enregistrat, com no podia ser de cap altra manera, sense sortir de casa. Peces que potser tard o d'hora acabaran de desenvolupar-se en un estudi, però que ara per ara Baucells ha decidit gravar en solitari i presentar-les sense ornaments, en les seves versions més bàsiques i nues, i amb forma d'ep.

"Cançons confinades" (2020, Bankrobber) és exactament el que indica el seu títol. Sis talls que no necessàriament parlen del moment present però en qualsevol cas en són fruit, i que oscil·len entre la confessió gairebé a cau d'orella –el xiuxiueig de la inicial "Una odissea en el temps", la fragilitat de "Flor de taronger" i el seu aire a Iron & Wine- i el folk rock marca de la casa –els aires dylanians d'"Una darrera cançó (4F)", el protorockabilly instrumental d'"Un itinerari nou"-. Tot un seguit d'idees que portaven temps rondant pel cap de Baucells, i que ara per fi han trobat el moment d'acabar-se d'ordenar. I, probablement, el primer llançament discogràfic concebut i publicat des de la quarantena.


Més informació:

Ran Ran Ran  /  Bandcamp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada