dilluns, 2 de març del 2020

Roigé - "Ingràvid" (2020)


Roger Canals és un músic tan hiperactiu com polifacètic. Quan no s'enfila a l'escenari al capdavant de qualsevol dels seus projectes de naturalesa jazzística, es dedica a donar suport a la creació emergent a través de la promoció de jam sessions i cicles de concerts.

Roigé és el seu projecte de cançó d'autor, també la més personal i singular de totes les empreses en les quals participa el vallesà, una plataforma que li permet destapar la seva vessant més íntima a partir d'un coixí on conviuen llenguatges com el folk, el jazz o el pop amb accent mediterrani.

"Ingràvid" (2020, La Catenària) és el segon disc que signa amb aquest alter ego. El fet de publicar-se quatre anys després del seu debut –"Paracaigudes" (2016)- pot ser conseqüència de la frenètica agenda del seu autor, però també d'un mètode de treball que prioritza la substància per damunt de la immediatesa.

Canals sembla voler optar per prendre's el seu temps, cuidar cada detall i cuinar el conjunt de l'obra a foc lent. El resultat és una col·lecció de cançons de vocació perdurable, on la fragilitat de "Mare", la reflexió de la pròpia "Ingràvid" o l'assolellada poètica d'"Una vaga indefinida" alternen amb el comentari social de "Seran sempre nostres".

A destacar una nòmina de col·laboradors on figuren noms com els de Sandra Bautista, Oriol Barri, La Folie, Joan Rovira o Gemma Abrié. Roigé presentarà "Ingràvid" en directe el 6 de març a Cardedeu (Teatre Auditori) i el 27 de març a Barcelona (Harlem Jazz Club, en el marc del Barnasants).


Més informació i entrades:
Roigé  /  Pàgina web  /  Segell Microscopi
Presentacions en directe  /  Teatre Auditori Cardedeu  /  Barnasants

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada