dimarts, 3 de març del 2020

The Walk, els primers passos d'Steven Munar

The Walk (Steven Munar, primer per l'esquerra).
Al mateix temps que prepara el que esdevindrà el seu proper disc d'estudi, el sempre prolífic Steven Munar segueix desenterrant precioses joies ocultes d'una trajectòria musical que enfila ja la seva quarta dècada. Si durant els darrers anys s'ha dedicat a posar novament en valor l'obra dels imprescindibles Tea Servants –a més d'haver-ne reeditat la discografia sencera, ha tornat a encapçalar la històrica banda balear en diversos retorns puntuals als escenaris-, ara és el torn del que va ser el seu primer projecte, The Walk.

Una formació de vida efímera però molt intensa que va lliurar tres maquetes entre els anys 1989 i 1992. El mateix Munar les ha recopilat al seu compte de Bandcamp sota el títol de "The Walk 1989​-​1992", una dotzena llarga de pistes que il·lustren els primers passos del músic i compositor anglomallorquí –també del baixista i guitarrista Miguel Pérez, amb qui Munar acabaria formant els Tea Servants-, i tota una línia evolutiva que en certa manera ajuda a entendre tot allò que vindria després.

Les quatre peces que integren la primera demo, enregistrada el 1990, parteixen de les formes més vaporoses i clarobscures del post-punk –es nota la influència de bandes com Chameleons o fins i tot els primeríssims U2-. Gravada al cap d'un any, la segona maqueta presenta un discurs de naturalesa més immediata que apunta cap a uns Cure o uns Echo & The Bunnymen –tots dos ressonen amb força a "March Days"-. Finalment, les cinc peces presentades el 1992 aporten una injecció elèctrica que va sintonitzar els mallorquins amb l'indie de guitarres de la primera meitat dels 90.


Escoltin "The Walk 1989​-​1992" a Bandcamp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada