divendres, 20 de març del 2020

Ovelles que es vigilen, pastors que somriuen


De la mateixa manera que s'ha començat a sancionar (i fins i tot a detenir) a ciutadans anònims per haver-se saltat el confinament, espero que més d'hora que tard es demanin (s'exigeixin) explicacions a tots aquells responsables polítics (d'aquí, d'allà i de més enllà) que ara apel·len desesperadament a la responsabilitat ciutadana quan fa tan sols un mes tot era "aquí no passarà res perquè estem preparats per fer front a una eventual situació de crisi".

Als que aleshores us dedicaveu a fer acudits de mal gust sobre el coronavirus a les xarxes socials perquè la Xina us quedava molt lluny, i ara us dediqueu a oferir lliçons morals i assenyalar conductes "irresponsables" des de les vostres mateixes tribunes, tan sols us puc dir que per res del món em sembleu ciutadans responsables ni conscienciats, sinó simplement persones espantades amb teclats a les mans.

"Les ovelles es vigilen les unes a les altres mentre el pastor somriu", vaig aconseguir llegir ahir entre tot el soroll que aquests dies inunda els murs de les xarxes socials. Un tip de somriure, el que es deu estar fent ara mateix el bon home. En fi, ja ho cantaven fa molts anys els Housemartins en aquella peça –"Sheep"- que deia i segueix dient tantes coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada