dimarts, 23 de juny del 2020

Joel Schumacher (1939-2020)

Foto Peter Kramer/AP.
JOEL SCHUMACHER
(1939-2020)

He pensat molt durant aquests darrers mesos en Bill Foster, el personatge interpretat per Michael Douglas a la pel·lícula "Falling Down" (1993, estrenada a les nostres pantalles amb el títol d'"Un dia de fúria"). Aquell ciutadà corrent que un bon dia, al veure's superat per tota una sèrie de situacions quotidianes, acaba dient prou i rebel·lant-se de forma violenta contra les normes i convencions del món absurd que l'envolta.

Hi he pensat molt perquè aquests tres mesos de confinament semblaven, en certa manera, el caldo de cultiu ideal perquè qualsevol ciutadà anònim afectat per un excés d'angoixa o frustració esdevingués un Bill Foster en tota regla i sortís a carregar-se tot allò que trobés al seu pas. Encara ara em faig creus que no haguem arribat a lamentar conseqüències majors derivades d'una quarantena que ens haurà salvat del virus (o no) però a canvi ha castigat la salut mental de milers de persones.

I amb aquestes ens acaba de deixar Joel Schumacher, director de la cinta en qüestió. També responsable de les que possiblement siguin les pitjors pel·lícules mai rodades sobre Batman, però això és una altra història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada