dilluns, 8 de juny del 2020

Aquell gran concert que no podrà ser

Lucinda Williams tenia previst actuar aquesta nit a Barcelona amb Chuck Prophet.
Aquests dies assistim a un retorn amb comptagotes de la música en directe. Concerts amb aforaments limitadíssims i celebrats sota estrictes mesures de seguretat, i generalment a càrrec d'aquells artistes de proximitat a qui la conjuntura d'aquests darrers mesos sembla haver situat en un primer pla que mereixien ja abans de l'excepcionalitat i que seguiran mereixent quan hagi passat l'emergència sanitària i el gruix de la indústria torni a mirar cap a altres horitzons.

Sigui com sigui, les gires d'artistes internacionals es mantenen encara en un standby indefinit, i si bé algunes de les actuacions programades per aquesta temporada s'estan posposant fins a l'any vinent, d'altres directament s'han hagut de cancel·lar. Per exemple el concert que Lucinda Williams i Chuck Prophet tenien previst oferir aquesta nit a la sala Apolo. Doble cartell d'autèntic luxe i una mena de somni fet realitat per a qualsevol aficionat a la música d'arrel nord-americana. I una vetllada a priori memorable que finalment no podrà ser a causa del coronavirus.

Williams hauria vingut a presentar el que des d'ara mateix es pot contemplar com un dels grans títols del seu catàleg. Un "Good Souls Better Angels" (2020) on aprofundeix més que mai en les formes més elèctriques del blues i fins i tot flirteja amb registres com el punk –"Wakin' Up" el podria haver signat Patti Smith-. Lírica social –"Man Without a Soul" tant pot adreçar-se a Donald Trump com a qualsevol dels grans executius que han fet d'aquest món un lloc pitjor del que seria desitjable- i una majúscula col·lecció de cançons que també marquen el retorn de la seva autora a Nashville després d'una llarga temporada autoexiliada a Los Angeles.

Prophet, d'altra banda, ha posposat fins al mes d'agost la sortida d'un "The Land that Time Forgot" que inicialment s'havia anunciat pel maig passat –novament, coses d'aquests temps estranys que ens ha tocat viure-. Un nou repertori que el californià ha compost a quatre mans amb el seu vell amic i col·laborador ocasional Klipschutz, i on manté el gust per aquell rock'n'roll de textures orgàniques marca de la casa. Mentre esperem la sortida del disc –i, en el millor dels casos, l'anunci d'una nova data a casa nostra amb Williams: creuem els dits-, podem anar degustant les que ja ha avançat a través dels canals digitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada