dimarts, 23 de juny del 2020

Season of the Witch

Donovan a Finlàndia el 1966, any en què va publicar la cançó "Season of the Witch"
en el marc de l'àlbum "Sunshine Superman" - Foto Arturo Tenhunen.
Les bruixes eren aquelles dones que feien coses mal vistes i sovint allunyades de la comprensió de determinats homes, i més concretament d'aquells homes que tenien el poder de decidir quines coses eren bones i quines coses eren dolentes, d'autoritzar i de prohibir. Les bruixes qüestionaven morals, desafiaven convencions i trencaven prohibicions. Per això els homes que tenien el poder de decidir què calia autoritzar i què calia prohibir, les censuraven, les perseguien, les jutjaven i les executaven.

No deixa de ser metafòric que celebrem enguany una nit de bruixes com és la Nit de Sant Joan sota la prohició explícita de ballar per part de les autoritats. Coses d'això que s'anomena 'nova normalitat', consigna que de ben segur seguiran al peu de la lletra tots els partidaris del patriotisme sanitari que durant tres mesos s'han dedicat a assenyalar tothom qui caminava pel carrer com qui es dedicava a caçar bruixes ara fa cosa de quatre o cinc segles.

Diuen que les nits de bruixes són bons moments per fer coses prohibides. També diuen que a les bruixes, aquelles dones que arribaven a pagar amb les seves vides el fet d'haver posat nerviosos a determinats homes, els agradava ballar. O sigui que facin vostès el favor d'esdevenir bruixes ni que sigui fins ben entrada la matinada, ballin i passin-s'ho bé. La meva proposta per una nit com la d'avui, "Season of the Witch" del sempre oportú Donovan. Psicodèlia en fase embrionària i amb tot el seu misteri ancestral.

Bona revetlla i millor nit de bruixes a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada