divendres, 12 de juny del 2020

Recopilatori de suport a Dràstik Punkaires


Un total de 76 bandes donen suport de Dràstik Punkaires, espai de referència de l'underground vallesà que durant els darrers mesos no s'ha vist tan amenaçat pel coronavirus com per la normativa municipal. El resultat és el recopilatori "Dràstik Punkaires Vol. 01".

Granollers. Una ciutat de 60.000 habitants i tan sols un espai acondicionat expressament per oferir-hi concerts de petit i mitjà format. I, per postres, una normativa municipal que ha estat a punt d'engegar a rodar un projecte sorgit de l'empenta i la determinació de dos col·lectius de llarga i contrastada trajectòria underground com són Punkaires i Arcada Koncerts, impulsors de Dràstik Punkaires. Un local autogestionat per on van passar més de 120 bandes i solistes locals, nacionals i internacionals entre l'any 2017 i la tardor de 2019, quan va haver d'abaixar la persiana per dur a terme obres d'insonorització.

Des d'aleshores, ambdues entitats han impulsat diverses accions destinades a pagar les despeses d'aquests treballs. L'última, coincidint amb l'aturada de la música en directe derivada del coronavirus, ha estat la publicació d'un disc recopilatori on un total de 76 bandes han cedit les seves cançons de forma desinteressada. Es tracta sobretot d'artistes de l'entorn granollerí i vallesà, músics que són habituals de l'escenari del Dràstik però també solen passar per caixa i buscar lloc a primera fila quan no els toca actuar. Formacions com Zombi Pujol, Tiger Menja Zebra, Les Cruet, Prou!, Catastrofe Club, Esperit! o Tansumica –també noms històrics com Budellam, Zeidun o Camping, i fins i tot bandes tan joves que encara no han tingut temps d'actuar a la sala, com Zesc-.

Tampoc hi falten referents de l'indie català i estatal com els gironins Illinoise, els maresmencs IOU3R, les barcelonines Pentina't Lula, els mallorquins F/E/A o els valencians Betunizer. Tot plegat, sota el títol genèric de "Dràstik Punkaires Vol​.​ 01 – A 17dbs de l'infern" (2020) –esperem que el segon volum arribi ben aviat-. Un repertori d'impacte, integrat per títols en molts casos inèdits fins a data d'avui, on alternen amb total naturalitat discursos i llenguatges que van del punk a l'electrònica passant pel noise, el hardcore, el shoegaze, el metal o la música industrial. Disponible a Bandcamp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada