dissabte, 2 de juliol del 2022

Salvar els macroesdeveniments

Ahir perillava la celebració del Barcelona Beach Festival perquè aquest encara no havia tramitat els permisos necessaris per poder-se celebrar –a un dia del seu inici-. Avui s'anuncia un acord in extremis amb l'administració que permetrà fer el macrofestival. I tots contents, i aquí no ha passat res, i tothom pot seguir essent amic de tothom.

Fa un mes era la continuïtat del Primavera Sound a Barcelona la que perillava. Ho va advertir un dels seus directors de la forma més barroera possible, a través de la premsa, deixant clar de passada que el festival 'made in Barcelona' se sent més còmode a la Madrid d'Ayuso i Martínez-Almeida que no pas en una Barcelona que pot tenir moltes coses, però a priori està governada des d'uns valors molt diferents dels d'Ayuso i Martínez-Almeida.

Finalment, l'Ajuntament també va salvar els mobles i ara tothom respira tranquil perquè l'any vinent tornarà a haver-hi Primavera Sound al Fòrum –i els turistes seguiran venint en ramat, i els que fa un mes es queixaven de les llargues cues per comprar beguda seguiran passant gustosament per caixa-. És admirable la determinació amb què certes administracions poden arribar a resoldre totes aquelles traves que fan perillar el futur de determinats macroesdeveniments.

Llàstima que no tinguin aquesta mateixa determinació quan es tracta de donar suport a les sales de concerts (a Barcelona, ofegades pel mateix consistori que sol abaixar-se els pantalons davant dels 'grans'), a les botigues de discos, a les llibreries de barri i a tots aquells espais on la cultura encara és alguna cosa més que un altre bé de consum –i que, a diferència dels promotors de grans esdeveniments, no poden fer res si no tramiten els permisos pertinents com toca i quan toca-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada