dilluns, 4 de juliol del 2022

Sonny Barger (1938-2022)

SONNY BARGER

(1938-2022)

Ha mort Sonny Barger, un dels membres històrics dels Hells Angels. Va ser fundador del capítol d'Oakland (Califòrnia), un dels més actius i un dels més importants dins de l'estructura del Motorcycle Club. També va ser el portaveu i probablement el rostre més reconegut a escala global de la llegendària banda de motoristes, tan temuda com respectada, tan admirada com assenyalada. Icona de la contracultura nord-americana –i per extensió occidental-, i tot un símbol de rebel·lia per mèrits propis. Rock'n'roll abans que aquest terme definís tot un gènere musical i un estil de vida –els Angels s'havien fundat el 1948 a Fontana, també a Califòrnia-.

Ralph "Sonny" Barger va començar a pilotar la seva Harley-Davidson el 1956 com a membre dels Oakland Panthers, una banda motoritzada que va derivar el 1957 en els Hells Angels de la mateixa ciutat, que va impulsar ell mateix sense saber que ja hi havia altres clubs amb aquest nom –inspirat en la pel·lícula "Hell's Angels" (1930), de Howard Hughes, i en els esquadrons aeris de l'exèrcit nord-americà que havien utilitzat la mateixa denominació durant la Segona Guerra Mundial-. En anys posteriors, aquells clubs es van anar aliant fins a esdevenir els primers capítols dels Hells Angels a escala global-. El carisma de Barger entre els membres del club, situaria històricament el capítol d'Oakland en una situació de lideratge dins de l'estructura mundial dels Hells Angels.

Barger va ser un dels membres del club que es van encarregar de la seguretat al festival d'Altamont, promogut el 1969 pels Rolling Stones –els Grateful Dead havien recomanat la contractació dels Angels als promotors-. El que havia d'haver estat el Woodstock de la Costa Oest va acabar en desastre quan un assistent va morir a mans d'un membre de la banda –en tot cas, si una cosa havia definit Altamont des del seu mateix inici havien estat justament les males vibracions-. Amb la seva figura celebrada per autors com Hunter S. Thompson –al definitiu "Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs" (1966)-, Barger va actuar en pel·lícules com "Hells Angels on Wheels" (1967), de Richard Rush –amb un jove Jack Nicholson al repartiment- i, a partir de 2010, a la sèrie "Sons of Anarchy". Ha mort de càncer a l'edat de 83 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada