dimarts, 14 d’abril del 2020

La nissaga Haden

The Haden Triplets.
Els darrers mesos ens han portat de forma gairebé simultània dos llançaments discogràfics d'alçada amb el segell d'aquesta inabastable nissaga musical que ja ha esdevingut el cognom Haden. D'entrada, les germanes Petra, Rachel i Tanya Haden –filles del llegendari contrabaixista jazzístic Charlie Haden- acaben de lliurar el segon disc del projecte que van encetar l'any 2014 amb el nom de The Haden Triplets.

A "The Family Songbook" (2020), les Haden segueixen desenvolupant la seva pròpia visió de la música d'arrel nord-americana, i reinterpreten estàndards com "Wayfaring Stranger", "Wildwood Flower" o "I'll Fly Away" amb l'ofici de qui porta un cognom com el seu i la devoció de qui va aprendre tots aquests himnes al caliu de l'entorn familiar –el patriarca Haden podia ser una figura del jazz, però és de sobra coneguda la seva passió pel country-.

A tot això cal sumar "Old LP" (2019), el quart àlbum de that dog i el primer que publica la banda de Los Angeles des que es va reactivar ara fa gairebé deu anys, encara amb Anna Waronker al capdavant i Rachel Haden fent les funcions de baixista –no hi figura la seva germana Petra, malgrat haver format part del nucli fundacional-. Una col·lecció de dinàmiques cançons pop, tan fresques com sofisticades, que connecten amb un dels grans llegats de la música alternativa dels 90 sense renunciar a seguir mirant endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada