diumenge, 19 d’abril del 2020

Les històries de Mazoni

Mazoni, 'storyteller', actuant la nit passada en streaming.
Storytellers, aquell programa televisiu nord-americà on noms destacats del panorama musical interpreten les seves cançons més reconegudes (o no) i n'expliquen les històries o els significats. I un terme que ha vingut a definir també formats com el del concert en streaming ofert la nit passada per Mazoni –el segon que duu a terme en confinament després del recital de versions d'ara fa un parell de setmanes-.

El cert és que el format storyteller li sembla fet a mida a un artesà de la cançó com l'alter ego de Jaume Pla, que va interpretar exclusivament aquelles peces que li demanava el públic virtual, reduint-les a les seves formes més essencials i explicant-ne prèviament els secrets. Més pantanosa que mai, "El riu" va arribar a invocar les profunditats del Mississippi. "A.I.L.O.D.I.U.", en acústic, va adquirir un deliciós aire al "Wild Thing" dels Troggs. I "Pedres" va adreçar moment present quan Pla va cantar allò d'"Estem en mans d'il·luminats en la foscor" –el concert tenia lloc de forma paral·lela a l'enèsima compareixença-monòleg de Pedro Sánchez-.

En un altre ordre de coses, Mazoni ha presentat recentment el videoclip de "M'han sortit dues ales", una de les peces incloses al seu darrer treball –"Desig imbècil" (2019, Bankrobber)-. Enregistrat en directe, també en format acústic –si bé aquest cop amb la banda que l'acompanya habitualment- i al damunt d'un camió a la Bisbal d'Empordà a principis de març, just abans d'iniciar-se el confinament. El clip és obra de Matilda Vidal i Sandra Rull, i es troba disponible a Youtube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada