dijous, 30 d’abril del 2020

Chet - "Monowi" (2020)


Monowi és una petita localitat de l'estat nord-americà de Nebraska habitada únicament per una única persona, Elsie Eiler, que hi viu tota sola des de la mort del seu marit l'any 2004. Ella mateixa fa les tasques pròpies de l'alcaldia, s'encarrega d'obrir cada dia la taverna del poble –que sol rebre clients que es troben de pas- i fins i tot duu a terme el manteniment de la biblioteca municipal que va fundar en memòria del seu difunt marit, Rudy's Library.

Una història d'aïllament que va més enllà de qualsevol situació d'excepcionalitat, i que ha servit als barcelonins Chet per titular el seu nou llançament discogràfic. "Monowi" (2020, U98 Music) és un ep de dos temes compostos i enregistrats en confinament per Toni Giménez (veu, guitarra i percussió) i Olalla Wallin (veu, piano, sintetitzador), i inspirats en alguns dels esdeveniments que han marcat aquestes últimes setmanes.

El primer, "Trencanormes", és un fràgil exercici de folk pop marca de la casa que es presenta com un cant a la infància i al joc, però també al fet de ser un infant en aquests dies tan incerts. El segon, "Superherois", suposa un homenatge a tot aquell personal sanitari que està duent a terme una tasca efectivament heroica en uns temps d'emergència com els que ens ha tocat viure –el propi Giménez treballa a l'àrea d'Urgències de l'Hospital Clínic, i per tant coneix la situació de primera mà-. La il·lustració de la caràtula és de Gael Jiménez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada