diumenge, 12 de juliol del 2020

Courtney Marie Andrews

De cantar karaoke al desert a brillar al firmament Americana - Foto Alexa Viscius.
Les cançons de Courtney Marie Andrews tracen unes arrels tan profundes com una trajectòria vital on la música ha estat, més que una via d'escapament, una eina per canalitzar emocions tant en positiu com en negatiu. Els seus primers records damunt d'un escenari es remunten a la més tendra infància, quan la seva mare la portava a cantar karaoke en un polsegós bar de carretera perdut en algun racó d'Arizona, a mig camí de la seva Phoenix natal i d'aquelles postals desèrtiques que solen perfilar-se a través de la seva concepció àrida i desolada del so Americana.

Posteriorment es va acabar de foguejar tocant en grups de punk rock fins que una primera exposició al totèmic "Car Wheels on a Gravel Road" (1998) de Lucinda Williams li va canviar la vida per sempre més. Havent observat en discursos com el de Williams l'equilibri entre l'ètica punk i la tradició de la qual acabaria formant part, els seus veïns Jimmy Eat World la van convidar a cantar en un dels seus àlbums –"Invented" (2010)-, el seu primer gran pas endavant. Amb prou feina tenia vint anys, però havia trepitjat prou escenaris, recorregut prou carreteres i sumat prou experiència per saber què volia i què no volia.

Per això, quan un executiu d'una companyia discogràfica li va proposar cantar cançons que d'altres escriurien per a convertir-la en una estrella, ella va refermar la seva aposta per unes composicions pròpies que arribarien més o menys lluny però parlaven d'ella i de ningú més. Des d'aleshores ha plogut molt, i durant la passada dècada ha publicat cinc àlbums que mica en mica han anat consolidant el seu nom com un valor a l'alça de l'òrbita Americana. Ara fa dos anys va trepitjar fort amb un "May Your Kindness Remain" (2018) que sintonitzava amb els llegats d'Emmylou Harris o la pròpia Williams. Sensacions que s'han acabat de confirmar enguany a "Old Flowers", un disc de ruptura que alhora hauria de suposar un nou punt de partida.

Descobreixin-la a Bandcamp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada