dimecres, 1 de gener del 2020

L'any de Big Thief

La banda de Brooklyn actuarà el 20 de febrer a la sala 2 d'Apolo.
En un context en què nombrosos artistes opten per publicar les seves cançons en format senzill i prescindir del format àlbum per allò d'adaptar-se als nous paràmetres de consum de la música enllaunada, el que van fer Big Thief al llarg de 2019 no va ser tant una heroïcitat com una declaració de principis i un pas endavant en la seva consolidació com una de les realitats més fermes de l'indie contemporani –sigui quin sigui el significat d'aquest terme a aquestes alçades, qui em vulgui entendre ja m'ha entès-.

Ni més ni menys que dos elapés en menys de dotze mesos va lliurar el quartet nord-americà durant el passat exercici. Dos plàstics, "U.F.O.F." i "Two Hands" –aquest últim publicat pràcticament sense avisar i mentre molts encara es recuperaven de l'impacte del primer-, que acabaven d'arrodonir un discurs que tant podria emmirallar-se en el folk rock britànic més boirós de la dècada dels 60 com en aquelles coordenades del so Americana on conflueixen els llegats de Neil Young i Wilco –molta atenció a "Not", un dels plats forts de "Two Hands"-. Entre l'ún i l'altre, vam poder comprovar com es consagraven en un dels escenaris grans del passat Primavera Sound.

Si ahir tancàvem l'exercici 2019 qualificant-lo com el gran any d'Adrianne Lenker i companyia, avui toca encetar el 2020 referint-nos novament a la formació amb base d'operacions a Brooklyn. I no tan sols per la citada condició de ferma realitat, sinó per tot allò que ha de venir a partir d'ara. D'entrada, el concert que tenen previst oferir el proper 20 de febrer a la sala 2 d'Apolo i que es tradueix a priori en la possibilitat de gaudir de prop una de les grans revelacions de la passada temporada de festivals. I, tenint en compte el caràcter prolífic de la banda, la possibilitat que durant els dotze mesos que tenim per davant tornin a passar per l'estudi i en surtin amb un nou reclam de pes. De moment, ens veiem el mes vinent a l'Apolo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada