diumenge, 23 d’abril del 2023

Bob Dylan - "The Philosophy of Modern Song" (2022)


Amb Sant Jordi em passa el mateix que amb el Record Store Day. Certs costums m'agrada més practicar-los durant tot l'any que no pas un dia en concret. Però si aquest dia en concret ha de servir perquè caigui a les meves mans una obra com l'últim llibre de Bob Dylan, "The Philosophy of Modern Song" (2022), benvingut sigui.

Més d'una seixantena de clàssics –no sempre evidents- de la música del segle XX, comentats per un dels grans mestres de l'art de fer cançons. Només he tingut temps de llegir-ne un capítol, el que dedica a "Truckin'" de Grateful Dead (hi he anat directament, mogut pels esdeveniments de la recent gira japonesa de Dylan). L'he llegit tres cops, i crec que encara no l'he assimilat.

"The Dead are from a different world than their contemporaries. Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service, Big Brother, all of them together wouldn't even make a part of the Dead", proclama com qui no vol la cosa a l'inici d'un paràgraf que en altres temps hauria obert la caixa de Pandora. De vegades Dylan pot enganyar, però mai de la vida menteix.

Impagable, per cert, aquesta portada que recupera una vella fotografia on apareixen Little Richard, Alis Lesley i Eddie Cochran a la seva arribada a Sydney en el marc d'una gira australiana l'any 1957.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada