divendres, 4 de juny del 2021

Loretta Lynn - "Still Woman Enough" (2021)


Sembla que l'aliança entre Loretta Lynn i John Carter Cash va de debò. Salvant distàncies i matisos, la de Kentucky podria haver trobat en el fill de Johnny Cash la mena d'aliat que aquest últim havia trobat en Rick Rubin. No, Lynn no ha dut a terme cap reinvenció del nivell de la nissaga American de Cash. Al contrari, ha tornat a unes arrels que mai havia acabat d'abandonar. Però Carter Cash l'ha sabut fer sonar fresca i vital com en els seus dies més inspirats.

"Still Woman Enough" (2021) arriba després dels notables "Full Circle" (2016) i "Wouldn't It Be Great" (2018), amb part del material enregistrat durant les mateixes sessions i un títol que és una declaració d'intencions com una catedral. L'acompanyen a la peça titular les veus de Reba McEntire i Carrie Underwood. Tres generacions del country amb accent femení i una pista que sembla una continuació d'aquell "You Ain't Woman Enough" originalment enregistrat per Lynn el 1966, i regravat ara amb el suport de tota una Tanya Tucker.

Com els seus predecessors, "Still Woman Enough" alterna material nou –originals i versions de clàssics com "Keep on the Sunny Side" (peça tradicional popularitzada per la Carter Family) o "I Saw the Light" (Hank Williams)- amb regravacions de peces del seu fons de catàleg. Destaquen en aquest darrer capítol la citada "You Ain't Woman Enough", una minimalista lectura recitada del seu himne de 1971 "Coal's Miner Daughter" i una nova versió de "One's on the Way", del mateix any, a duet amb una alumna tan avantatjada com és Margo Price.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada