dimarts, 19 de maig del 2020

Brian Fallon - Local Honey (2020)


Amb The Gaslight Anthem novament aparcats després de la reunió puntual de fa un parell d'anys, Brian Fallon no tan sols reprèn la seva trajectòria solista sinó que l'aprofita per explorar tot un seguit de registres fins ara inèdits al seu repertori i diametralment oposats al rock corpulent de la banda mare. "Local Honey" (2020), el tercer àlbum que signa amb el seu nom, repassa episodis vitals recents com la paternitat o l'inici d'una nova etapa sentimental.

I ho fa des d'unes coordenades intimistes i malencòniques que tenen més a veure amb discursos com els de Bright Eyes o fins i tot The National –produeix Peter Katis, reconegut entre d'altres per la seva feina amb aquests últim-, que no pas amb referents habituals com Tom Petty o el seu veí Bruce Springsteen –a qui tan sols arriba a invocar en títols com la crepuscular "Lonely for You Only"-. Un disc madur, que desconcertarà a part de la seva parròquia però sembla haver vingut a enriquir el ventall expressiu del de New Jersey.

En circumstàncies més favorables l'hagués presentat aquest mes de maig a Barcelona –el concert programat a la sala Apolo s'ha ajornat fins al 27 de febrer de l'any vinent amb motiu de l'emergència sanitària-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada