divendres, 15 de maig del 2020

Sanjosex - "Dos somnis" (2020)


"La revolució ha arribat / I jo sóc al sofà de casa", canta Sanjoex en una peça, "La revolució", que sembla adreçar els esdeveniments polítics de la passada tardor però d'alguna manera també connecta amb l'actual context de confinament. "Jo faig la revolució / Des d'un poblet de la Plana / Cuidant de l'educació del vailet de la mare", afegeix, com qui ha entès que la revolució més gran de totes passa per cuidar allò que un té més a prop. Com qui, més enllà de contextos i d'escenaris sociopolítics, opta per prioritzar les petites coses als grans relats.

"La revolució" és un dels sis talls que integren "Dos somnis" (2020, Bankrobber). Un ep amb què l'alter ego de Carles Sanjosé trenca un llarg silenci discogràfic: si no comptem "Càntut" (2016), la seva aproximació a la música d'arrel tradicional de la mà de Carles Belda, aquesta és la seva primera referència publicada des de "Festival" (2014). Una col·lecció de cançons que presenten un Sanjosex de perfil madur, que canta a la paternitat ("Pare", "Els gegants") però també a les petites grans bondats del dia a dia ("Les estrelles").

Enregistrat als estudis MusicLan amb Jordi Mora als controls i una banda integrada per vells coneguts com Miquel Sospedra (baix), Pep Mula (bateria) o Xarim Aresté (guitarra) –també amb la participació de convidats com Vicky de Clascà (Bikimel) o el mateix Belda-, "Dos somnis" recupera les formes més orgàniques i reflexives del discurs de Sanjosex. Publicat únicament en format digital com a mesura d'emergència en temps excepcionals, però disponible en la seva totalitat tan sols com a descàrrega de pagament per allò de posar en valor la música i l'ofici de qui la practica.

*Sanjosex presentarà "Dos somnis" aquest dissabte, 16 de maig (19h), amb un concert des dels propis estudis MusicLan que es podrà seguir a través de les seves xarxes socials. L'actuació servirà també per donar a conèixer el nou espai de música en directe en streaming La Sala Online.


Més informació:

Bankrobber  /  Pàgina web
Sanjosex  /  Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada