dijous, 21 de maig del 2020

Museless carrega contra la moral catòlica


Diu molt d'aquest món on vivim que un producte audiovisual pugui mostrar simbologia religiosa de forma explícita però, en canvi, hagi de censurar les imatges on apareixen parts del cos humà com ara els mugrons femenins. És el cas, per exemple, del darrer videoclip de Museless, "El catolicismo". Una peça on l'alter ego de Laura Llopart juga amb la provocació per posar damunt la taula totes les contradiccions de la moral catòlica, però sobretot la manera com aquesta arriba a condicionar el més íntim dia a dia tant de creients com de no creients.

"Te quiero dentro, tú quieres lo mismo / Pero el catolicismo nos ha obligado a ser así", canta Llopart sobre una base electrònica tan atmosfèrica com opressiva. "Por qué es tan difícil seguir respirando la realidad / Cuando en nuestra cabeza es más fácil que follar", sentencia sense mossegar-se la llengua. El videoclip en qüestió s'ha rodat a les muntanyes de Montserrat, un entorn paisatgístic amb un fort component religiós, i mostra un grup de monges que decideixen abandonar els principis més estrictes de la fe per gaudir de plaers més carnals i terrenals.

"La peça vol explicar com el tipus de relacions que mantenim, tant a nivell sentimental com sexual, van molt molt lligades a la base cultural de la qual bevem, en el nostre cas la tradició catòlica. Sovint no ens n'adonem, però el sentiment de culpa cristià acaba condicionant totes les nostres respostes vitals siguem o no siguem catòlics. Determina quines accions duem a terme, quines deixem de fer i en quines ni tan sols pensem perquè no estan 'permeses'”, explica la vallesana. "El catolicismo" és el primer avançament d'un nou treball que veurà la llum durant els propers mesos a través de Luup Records.

Poden veure el videoclip a Youtube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada