dijous, 14 de maig del 2020

Peter Piek - "The Time Travelling" (2020)


Aquells conceptes i aquelles accions que fa tan sols dos mesos formaven part del nostre dia a dia i que, en qüestió de setmanes i per motius que mai abans ens hauríem arribat a imaginar, van passar a esdevenir part d'un passat que ja sembla perdut en el temps –o d'un futur tan utòpic com incert a hores d'ara-. Conceptes i accions com viatjar. O com quedar per assajar i gravar en grup, aquells que es dediquen a la música.

Potser per tot plegat resulti tan oportú el títol del darrer disc de Peter Piek, "The Time Travelling" (2020), sobretot quan el fet de viatjar i el fet de gravar en el marc del propi viatge –la majoria d'instruments els toca ell mateix, si bé ha comptat amb col·laboracions puntuals a l'hora d'afegir-hi les últimes pinzellades a l'estudi- han estat dos dels eixos sobre els quals s'ha edificat el plàstic en qüestió. El de Leipzig va compondre i enregistrar el disc sencer durant un trajecte en tren de Moscou a Pequín.

Musicalment parlant, aquest podria ser perfectament el més 'diferent' de tots els que ha signat Piek durant la seva dècada llarga de trajectòria. Entre cometes, perquè segueixen havent-hi els principals trets identitaris del seu discurs –el gust pel pop amb ganxo melòdic i acabats atemporals, aquella veu suau com una seda-, si bé en aquesta ocasió ha potenciat elements com l'electrònica i fins i tot els passatges experimentals que serveixen com a nexe entre aquelles pistes que responen al format cançó.

Sorprenen, en aquest sentit, l'ambient post-industrial de "1989" o la base rítmica d'un "Up" que tant flirteja amb el hip hop com amb el llegat de Kraftwerk. Precisament, els ritmes són una part essencial d'aquesta col·lecció de cançons, tots ells inspirats per la mètrica del moviment i els sorolls del ferrocarril en marxa, també dels diversos elements amb què Piek va conviure a l'interior del vagó –alguns dels quals va arribar a gravar a manera d'instruments-.

Més que un pas endavant a nivell discursiu, "The Time Travelling" es pot contemplar com un dels projectes més singulars que ha desenvolupat Peter Piek a data d'avui, però també com una declaració d'amor al fet de viatjar i compartir el seu art arreu del món. Parlem d'un artista multidisciplinari, no ens n'oblidem, que es troba de gira de forma gairebé permanent i que ha tocat a gairebé tots els continents del planeta. Justament tenia previst venir a presentar el disc a casa nostra aquest mes de maig, uns plans que com tants d'altres s'han vist frustrats per l'estat de les coses.


Més informació:

Peter Piek  /  Bandcamp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada